Օրը՝ 25․03․2024
Ժամը՝ 11:00
Վայրը՝ Քոլեջի խոհանոց
Մասնակիցներ՝ Քոլեջի 5֊6 տարեկաններ
Պատասխանատուներ՝ Անահիտ Գրիգորյան, Իրինա Սարգսյան
Նպատակը՝ Ծանոթացում զատկական ծիսական խոհանոցին, զատկական ուտեստների պատրաստում-ներկայացում:
Խնդիրները՝
- ներկայացնել ուտեստի պատրաստման համար անհրաժեշտ մթերքները
- ինքնուրույնության, ինքնասպասարկման դրսևորում
- հաշվարկ, չափումներ, համեմատություններ կատարելու կարողությունների դրսևորում
Ընթացքը.
Սովորողները նախապատրաստում են խոհանոց-լաբորատորիան զատկական ուտեստներ պատրաստելու համար: Նախապես ընտրում են, թե զատկական ո՞ր կերակրատեսակն են պատրաստելու, ի՞նչ բաղադրիչներ են օգտագործելու, յուրաքանչյուրից որքա՞ն է հարկավոր: Ընթացքում պատմում են, թե ի՞նչ գիտեն Զատիկ տոնի մասին, ի՞նչ ուտեսներ են դրվում զատկական սեղանին և այլն: Պատրաստման ընթացքն ուղեկցվում է զատկական երգերով, զատկական ասիկներով:
Զատկական կերակուրներ
- թաբուլե. հազարի տերևներ, մաղադանոս, կանաչ սոխ, համեմ, լոլիկ, բլղուր, տոմատի հյութ, լիմոնի աղ, աղացած սև պղպեղ, բուսայուղ
- համեմունքներով լավաշ. լավաշ, սև պղպեղ, կարմիր պղպեղ, աղ, սխտորի փոշի, բուսայուղ
- Զատկական ասիկներ
- Տի˜զ- տի˜զ, Ակլատիզ,
Մազդ բիզ-բիզ, Ակլատիզ,
Պասը գնաց, Զատիկն եկավ,
Այծն էլ խոտը կերել է: - Զատկեզատի՜կ է, նավակատի˜կ է, չամչե հատի˜կ է:
- Կարմիր ձու տուր, կարմիր օր տամ։
Զատկական երգեր
- Գնացեք, տեսեք
- Զարկ բոլոճիկ
- Կարկաչա
- Օր պար, ճոր պար
- Խնկի ծառը ծաղկել է
Արդյունքները կամփոփվեն դասարանական բլոգում: